Write Your Self och Social Innovation

Write Your Self är ett av de exempel som kommer att presenteras på konferensen Social Innovation i Norr!
Här du får chans att utbyta erfarenheter och lära dig mer om nytänkande verksamheter, metoder, tjänster m.m. som bidrar till ett socialt hållbart samhälle. Konferensen vänder sig till alla intresserade inom civilsamhälle, myndigheter, akademi och näringsliv.

Plats: Piteå
Datum: 3 maj
Tid 10-16

Anmälan här: https://simplesignup.se/event/90620

Write Your Self föreläser

I Skellefteås satsning på samhällsentreprenörer får du som vill jobba med att göra gott lära dig mer om att utveckla sociala innovationer och bygga upp ett ansvarstagande företagande som samtidigt är lönsamt.

Förutom huvudföreläsaren Björn Söderberg, årets talare 2008 och social entreprenör som med hållbarhet och lönsamhet förändrar livet för Kvinnor i Nepal, talar också lokala sociala innovatörerna Write Your Self och samhällsentreprenörerna RTAS som med sina verksamheter gör skillnad för utsatta människor, globalt och lokalt.
Datum: fredag 28 april 2017

Tid: Klockan 11:30 – 14:00

Plats: The Great Northern, Storgatan 53, Skellefteå

Läs mer på Coompanion Nords hemsida

Signerar på Littfest

För precis ett år sedan släppte jag min bok I skuggan av ett geni i samband med Umeås internationella litteraturfestival Littfest.
Årets stora högtid enligt mig (och många andra – biljetterna tar slut på nolltid).

Det var en omvälvde upplevelse för en nervös debutant! Inte minst då jag framträdde i en totat överfull lokal (fantastiskt!). 40 pers fick dock inte plats och hamnade utanför, däribland bästa vänner varav två uppresta från Stockholm för just detta tillfälle (sorgligt!).

I år då?
Inget framträdande men jag går givetvis på Littfest som en vanlig besökare.

Dock firar jag ettåringen med signering.

Plats:
North Chapters bokbord.

Tid:
Fredag kl 12.00
Lördag kl 13.00

Skrivprocess och känsliga frågor

Anna Sundström Lindmark föreläser om att söka sig själv och sina rötter genom skrivandet. Hon berättar öppet om de frågor som uppstod i skrivprocessen. Vem får egentligen göra anspråk på en berättelse? Finns det en enda sanning eller finns det flera? Får man göra verkliga människor till romankaraktärer? Får man lämna ut sin familj och bör man verkligen lämna ut sig själv?

Klockan 14.30

Bilda Luleå

Facebookeventet

Mer info om Bildas invigningsvecka

Att förlora en anhörig i självmord

2016 fick konstnären Elisabeth Widmark tillsammans med författaren Anna Sundström Lindmark stöd av Konstnärsnämnden för att genomföra projektet Det skiftar i grått – ett bilderboksprojekt om att förlora en anhörig i självmord.

Torsdag 2 mars hålls en offentlig presentation av projektet på bokkafé Pilgatan i Umeå.

Tid: 18.30
Entré 40:- /20:- för ungd/medl.
Medarr. ABF

Läs mer om projektet:
www.konstnarsnamnden.se

Eventet på Facebook

Avtryck, förebilder och farföräldrar

Söndagskafé med författaren Anna Sundström Lindmark och konstnären Julia Larsson. Ett samtal om de avtryck som farföräldrarna gjort i deras liv och hur det väckt skapandet till liv.

Träffpunkten i Sikeå
12 februari
kl. 13-15.30